Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

&

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

  1. Γενική Εισαγωγή

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δεσμευόμαστε απέναντι σας σεβόμενοι την ιδιωτικότητα σας και επαγρυπνώντας για την ορθή τήρηση και λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας της με σκοπό την προστασία των προσωπικών  σας δεδομένων.

Σκοπός της παρούσας πολιτικής απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι η ενημέρωση σας σχετικά με το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε από εσάς, πώς επεξεργαζόμαστε (συλλογή, αποθήκευση, χρήση, διαβίβαση) τα προσωπικά σας δεδομένα, πώς προστατεύονται, και τα δικαιώματα που έχετε έναντι αυτής της επεξεργασίας, η οποία σε κάθε περίπτωση διενεργείται με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο.

Προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πάντοτε σύμφωνη με τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προβαίνουμε σε τροποποιήσεις ανά πάσα στιγμή. Για αυτό το λόγο σας παρακαλούμε όπως ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τυχόν τροποποιήσεις.

Έκδοση: Αύγουστος 2020

 

  1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας;

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας είναι η ατομική επιχείρηση ΞΕΝΗ ΣΩΤΗΡ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ,  με διεύθυνση οδός Απ. Παύλου αρ. 64, Κόρινθος, Κορινθίας, με Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 115321637000, ΑΦΜ 028827222, Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, τηλέφωνο (+30) 27410 72589.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο προστασίας δεδομένων του υπεύθυνου επεξεργασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@koukidabookstore.gr

 

  1. Είδος προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται

Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία είναι κατάλληλα και σαφή για τον σκοπό που προορίζονται.

Συλλέγουμε όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-email, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο.

Στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας ή άλλων ιστοσελίδων που περιηγηθήκατε πριν από εμάς.

Πληροφορίες που συλλέγονται από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης εδώ.

Αντίγραφα των εγγράφων που παρέχετε για να παραλάβετε προϊόν για λογαριασμό άλλου από το φυσικό κατάστημα (όπως αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας).

Η εικόνα σας μπορεί να καταγραφεί σε CCTV όταν επισκέπτεστε το φυσικό μας κατάστημα. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά εδώ.

 

  1. Τρόπος/στάδια συλλογής προσωπικών δεδομένων
  • Συλλογή κατά την εγγραφή για την ολοκλήρωση επιγραμμικών (online) αγορών

Κατά την αγορά προϊόντων στον ιστότοπό μας σας δίνουμε τη δυνατότητα να εγγραφείτε παρέχοντας προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά καταχωρίζονται σε φόρμα καταχώρισης δεδομένων και αποστέλλονται σε εμάς και αποθηκεύονται από εμάς. Η εγγραφή πραγματοποιείται για την εκτέλεση σύμβασης ή τη διενέργεια δραστηριοτήτων κατά το προσυμβατικό στάδιο και, κατά συνέπεια, βασίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ.
Για τη σύναψη και εκτέλεση των συμβάσεων, ζητάμε στοιχεία επικοινωνίας ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωση, για παράδειγμα όνομα, επώνυμο, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση τιμολόγησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε. Επίσης, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τη διατήρηση των δεδομένων των πελατών μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας, όπου αποθηκεύονται μόνο δεδομένα που είναι συναφή.

  • Συλλογή κατά την επικοινωνία με την επιχείρησή μας

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι πληροφορίες που παρέχετε αποθηκεύονται από εμάς προκειμένου να απαντάμε στις ερωτήσεις σας βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχείο β), γ) και στ) του ΓΚΠΔ, δηλαδή για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, για να συμμορφωνόμαστε με νομικές μας υποχρεώσεις και να χειριζόμαστε κατάλληλά τα αιτήματα, παράπονα και ερωτήματα σας σύμφωνα με τα υπέρτερα έννομα συμφέροντα μας. Η επικοινωνία θα καταγράφεται προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα απόδειξης της επικοινωνίας σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία. Τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τα ανωτέρω θα διαγράφονται από εμάς αφότου ολοκληρωθεί η εν λόγω συζήτηση και αφότου επιλυθεί οριστικά το εν λόγω ζήτημα.

Συλλογή κατά την συμπλήρωση συναίνεσης αποστολής ενημερωτικού δελτίου (newsletter)/προσφορών

 Με τη συγκατάθεσή σας, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, τις προτιμήσεις και τα στοιχεία των συναλλαγών σας για να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail  για σχετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων εξατομικευμένων/προσωποποιημένων προσφορών, εκπτώσεων, κλπ. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση αυτή οποιαδήποτε στιγμή.

 

  1. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων σας από την επιχείρησή μας;
  • Η νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων καθορίζει διάφορους λόγους για τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, μεταξύ των οποίων: τους όρους της συμβατικής μας σχέσης.
  • η συγκατάθεση σας, όπου απαιτείται. Για παράδειγμα όταν επιλέγετε να λαμβάνετε newsletter. Κατά τη συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων, θα σας ενημερώνουμε πάντα ποια δεδομένα είναι απαραίτητα σε σχέση με μια συγκεκριμένη υπηρεσία.
  • τις υποχρεώσεις μας που πηγάζουν από το νόμο (π.χ. φορολογική νομοθεσία, νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο κ.ά.)
  • το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας.Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, συλλέγουμε τα δεδομένα σας με τρόπο που εύλογα αναμένεται ως μέρος της λειτουργίας της επιχείρησής μας και που δεν επηρεάζει ουσιαστικά τα δικαιώματά σας, την ελευθερία ή τα συμφέροντά σας. Για παράδειγμα: Θα χρησιμοποιήσουμε το ιστορικό αγορών σας για να σας στείλουμε ή να διαθέσουμε εξατομικευμένες προσφορές.
 
  1. Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα σας;

Επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέξαμε τα δεδομένα σας ή για όσο χρονικό διάστημα υποχρεούμαστε να τα αποθηκεύουμε σύμφωνα με νόμο ή κανονισμό.

Προσωπικά δεδομένα που τηρούμε στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης αγοράς προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας, αποθηκεύονται για μέγιστο χρονικό διάστημα 20 ετών.

Προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει για να επικοινωνήσετε μαζί μας με σκοπό την υποβολή αιτήματος, παραπόνου ή ερωτήματος αποθηκεύονται στα αρχεία μας μέχρι να μπορέσουμε να χειριστούμε κατάλληλα το σχετικό ζήτημα, καθώς και να αποκριθούμε στο αίτημα, παράπονο ή ερώτημα σας.

Ακόμα, τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει με σκοπό την αποστολή από εμάς ενημερωτικών δελτίων, προωθητικού υλικού και ερευνών αγοράς και ικανοποίησης εξυπηρέτησης πελατών, αποθηκεύονται από εμάς μέχρι να αποφασίσετε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας. Στην περίπτωση που μας ζητήσετε να διαγραφείτε, θα διασφαλίσουμε την άμεση διαγραφή των πληροφοριών σας από την σχετική λίστα.

 

  1. Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Έχετε παρακάτω δικαιώματα που αφορούν τη επεξεργασία των δεδομένων σας:

  • Δικαίωμα πρόσβασης

Έχετε δικαίωμα να ζητάτε πληροφορίες από εμάς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς.

  • Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε την άμεση διόρθωση και/ή συμπλήρωση των προσωπικών δεδομένων σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς.

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς σε περίπτωση που αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων αυτών, σε περίπτωση που η επεξεργασία είναι παράνομη και σε περίπτωση που τα δεδομένα δεν μάς είναι πλέον απαραίτητα, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή των δεδομένων και απαιτείτε τα δεδομένα για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών δικαιωμάτων σας, ή σε περίπτωση που έχετε γνωστοποιήσει την εναντίωσή σας ως προς την επεξεργασία και αναμένεται η επαλήθευση του κατά πόσο οι νόμιμοι λόγοι για την εκ μέρους μας επεξεργασία υπερισχύουν των λόγων εναντίωσης σας.

  • Δικαίωμα διαγραφής

Υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπει η εφαρμοστέα νομοθεσία, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας που αποθηκεύουμε και υφίστανται επεξεργασία από εμάς, εκτός εάν η διατήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία της ενημέρωσης, την τήρηση νομικής υποχρέωσης που επιβάλλει την επεξεργασία, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

  • Δικαίωμα ενημέρωσης σε περίπτωση γνωστοποίησης διόρθωσης ή διαγραφής των προσωπικών δεδομένων ή περιορισμού της επεξεργασίας τους σε άλλους αποδέκτες

Σε περίπτωση που έχετε ασκήσει το δικαίωμά σας για διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων ή περιορισμό της επεξεργασίας τους, θα ενημερώνουμε όλους τους λήπτες των προσωπικών δεδομένων σας σχετικά με το ότι τα εν λόγω δεδομένα έχουν διορθωθεί, διαγραφεί ή υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς της επεξεργασίας, εκτός εάν δεν είναι δυνατό να το πράξουμε ή η ενημέρωση αυτή απαιτεί δυσανάλογη προσπάθεια.

  • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στην συγκατάθεσης σας σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) ή στην εκτέλεση σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β), έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε αντίγραφο των δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς, το οποίο θα αποστέλλεται σε εσάς ή σε τρίτο σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Σε περίπτωση που ζητάτε την άμεση αποστολή των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων, αυτό θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον είναι τεχνικά εφικτό

  • Δικαίωμα εναντίωσης

Σε περίπτωση που τα προσωπικά δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία βάσει έννομων συμφερόντων σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ, καθώς και όταν υποβάλλουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης έχετε δικαίωμα να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΓΚΠΔ.

  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης

Έχετε δικαίωμα να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με τη συλλογή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή, η οποία ανάκληση θα ισχύει για το μέλλον. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί βάσει της συγκατάθεσης σας δεν επηρεάζεται έως ότου την ανακαλέσετε.

  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην εποπτική αρχή

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η εκ μέρους μας επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων ή ότι τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων έχουν παραβιαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.

  1. Διαδικασία για την άσκηση των δικαιωμάτων σας

Εφόσον επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα σας, μπορείτε  να μάς στείλετε αίτημα ως κάτωθι:

Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koukidabookstore.gr

Μέσω ταχυδρομείου: Βιβλιοπωλείο Κουκίδα, Αποστόλου Παύλου 64. Κόρινθος, Τ.Κ. 20100, (υπόψιν: Ξένιας Σακελλαρίου).

Για τη δική σας ασφάλεια, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λαμβάνουμε περαιτέρω πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας όταν απαντάμε σε υπάρχον αίτημα. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση, επιφυλασσόμαστε, του δικαιώματός μας να αρνηθούμε να απαντήσουμε στο αίτημά σας.

Η απάντηση θα είναι επίσης υποχρεωτικά έγγραφη και θα δίδεται εντός τριάντα (30) ημερών.

9.Σε ποιους διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας;

  • Για τη λειτουργία και τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού μας, απασχολούμε διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν για λογαριασμό μας, π.χ. για να παρέχουν υπηρεσίες κεντρικής τεχνολογίας πληροφοριών, να φιλοξενούν τον ιστότοπό μας, να επεξεργάζονται τις πληρωμές και να αποστέλλουν τα προϊόντα. Διαβιβάζουμε τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τους αντίστοιχους σκοπούς στους εν λόγω συνεργάτες παροχής υπηρεσιών (π.χ. επωνυμία, διεύθυνση).

Όσον αφορά στην πληρωμή προϊόντων, δεν συλλέγουμε ή αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικές με την πληρωμή όπως είναι για παράδειγμα οι αριθμοί πιστωτικών καρτών ή τα στοιχεία λογαριασμών. Αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται αποκλειστικά και απευθείας από εσάς στον πάροχο που έχει αναλάβει την επεξεργασία της πληρωμής.

  • Ενδέχεται να διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους ή σε κυβερνητικούς φορείς δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων εφόσον είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να το πράξουμε (π.χ. βάσει εντολής δημόσιας αρχής ή δικαστηρίου) ή εφόσον έχουμε δικαίωμα να το πράξουμε (π.χ. διότι είναι απαραίτητο για την έρευνα εγκληματικής δραστηριότητας ή για τη διεκδίκηση και άσκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας).
 
  1. Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων σας;

Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε σύγχρονες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Επανεξετάζουμε περιοδικά και τροποποιούμε όταν κρίνεται αναγκαίο τα μέτρα ασφάλειας.

Ο διαδικτυακός μας  τόπος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλα τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και της διεύθυνσης σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν ή να αλλαχθούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας ως χρήστη λογαριασμού είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password). Κάθε φορά που καταχωρείτε τα στοιχεία σας, σας παρέχεται πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης κατά την μεταφορά τους στο διαδίκτυο και τον εξυπηρετητή (server) μας. Για τον λόγο αυτό, ο μόνος που γνωρίζει τον κωδικό σας είστε ο ίδιος και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του κωδικού από τρίτα πρόσωπα.